Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت مدیره صندوق حمایت از صنایع پیشرفت از توانمندی شرکت های دانش بنیان در تولید موتورهای کم مصرف مغناطیس دائم (PMSM) با برچسب انرژی A خبر داد.

 

 

به گزارش خبرگزاری برنا، حمید وطن دوست مدیر فنی و اعتباری و عضو هیئت مدیره صندوق حمایت از صنایع پیشرفته با بیان اینکه در شرایط کنونی کشور، بهترین راه حل مدیریت انرژی بدون ایجاد محدودیت برای مصرف کنندگان، بدون قطعی برق و بدون نیاز به سرمایه گذاری در مگاپروژه‌ها برای تاسیس و راه‌اندازی نیروگاه‌های برق، تولید محصولاتی است که علاوه بر حفظ راندمان خود به شدت مصرف برق را کاهش می دهند، گفت: طبق اعلام مبادی رسمی، هزینه راه اندازی یک نیروگاه گازی بالای 100 مگاوات به ازای هر مگاوات 500 هزار دلار و زیر 100 مگاوات از 250 تا 400 هزار دلار است و در یک حساب و کتاب ساده، برای تامین 1000 مگاوات برق به 500 میلیون دلار سرمایه گذاری ثابت نیاز است که به این مبلغ هزینه های تامین سوخت، افت انرژی ، سیستم انتقال قدرت و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را هم باید اضافه کرد.

وی افزود: اگر بخواهیم نیروگاه خورشیدی راه‌اندازی کنیم، هزینه هر کیلووات 23 میلیون تومان و برای یک نیروگاه 1 مگاواتی سرمایه گذاری معادل 23 میلیارد تومان لازم است که این پروژه نیز هزینه های جانبی خود را دارد.

کاهش مصرف با تکیه بر تکنولوژی های جدید؛ بهترین راه مدیریت کمبود انرژی

وطن دوست با اشاره به هزینه‌های فوق پیشنهاد داد بهترین راه حل مدیریت کمبود انرژی در کشور کاهش مصرف با تکیه بر تکنولوژی های جدید و دانش فنی مربوطه می باشد.

وی با اشاره به مصرف بالای کولرهای آبی در کشور گفت: در پهنه گسترده کشور بیش از 20 میلیون عدد کولر آبی خانگی وجود دارد و هر ساله 800 هزار عدد در کشور تولید می‌شود که در این کولرها از موتورهای القایی تک فاز استفاده شده که مصرف هر کدام به طور میانگین 500 وات هستند و با توجه به ضریب توزیع توانی آنها و همچنین ضریب بازدهی نیروگاهها و تلفات شبکه توزیع و انتقال، کولرها در حال حاضر دیماندی بالغ بر 10،000 مگاوات بر شبکه در ساعت های پیک تحمیل می کنند که با بکارگیری فناوری های جدید و کاهش میانگین توان مصرفی به 247 وات، 5060 مگاوات دیماند کاهش یافته و دیماند مصرف انرژی برق حداقل به 4940 مگا وات تقلیل خواهد یافت.

وی با اشاره به توانمندی شرکت های دانش بنیان در تولید موتورهای کم مصرف مغناطیس دائم (PMSM) با برچسب انرژی A ، به سیاست های حمایتی صندوق صحا از این پروژه ها اشاره و اعلام کرد که پرداخت اولین تسهیلات به یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در خراسان رضوی برای استارت این پروژه ملی تصویب شده و در طی مراحل پایانی پرداخت است.

عضو هیئت مدیره صندوق حمایت از صنایع پیشرفته افزود: با عنایت به استاندارد 4910-2 مربوط به کولرهای آبی خانگی که در تاریخ  25/04/1401 پس از بیش از 10 سال مورد بازنگری مجدد قرار گرفت، رتبه های G، F،E از برچسب انرژی کولرهای آبی حذف و سه رتبه A، A++، A+++ به بالای رده های برچسب انرژی اضافه شده است و با اجرایی شدن این استاندارد جدید برچسب‌های انرژی کولرهای آبی، تولید این دستگاه صرفاً با الکتروموتورهای پربازده و کم مصرف امکان پذیر و برآورده می شود.

وطن دوست بیان داشت: اگرچه راه اندازی خط تولید این موتورها نیازمند نگاه ملی و فرادستگاهی هست؛ اما صندوق صحا افتخار دارد که در راستای این امر مهم قدم اول را برداشته و امید است سایر دستگاه ها نیز برای تحقق این امر مساعدت و یاری لازم را بعمل آورند.

تعرفه واردات موتورهای کولر آبی افزایش یابد

وی با اشاره به توانمندی شرکت های داخلی در تولید این محصولات، درخواست خود را اینگونه تکمیل نمود که برای تقویت تولید داخل، تعرفه واردات این موتورها افزایش یابد تا قدرت رقابت از تولید کنندگان داخلی گرفته نشود.

وطن دوست با اشاره به ویژگی های این موتورها در مصرف 247 وات، امکان تولید تمام اجزاء آن در کشور یادآور شد: تنها با جایگزینی موتورهای القایی تک فاز در کولرهای آبی با موتورهای مغناطیس دائم در مصرف بیش از 5060 مگاوات برق سالیانه صرفه‌جویی می‌شود.

عضو هیئت مدیره صندوق حمایت از صنایع پیشرفته تاکید کرد: اگر دولت بتواند سالیانه از جایگزینی یک میلیون دستگاه حمایت و همکاری نماید از ما به التفاوت مصرف انرژی  این رویداد سالیانه 2500 میلیون دلار صرفه جویی خواهد شد.

وی افزود:  اگر هزینه راه اندازی یک نیروگاه 1000 مگاواتی را 500 میلیون دلار تخمین بزنیم و هزینه تولید یک میلیون دستگاه از این موتورها را  80 میلیون دلار برآورده کنیم این میزان صرفه جویی صورت گرفته معادل راه‌اندازی حدوداً 5 نیروگاه جدید 1000 مگاواتی است که این باعث می شود مصرف کنندگان با محدودیت های کمتری مواجه شوند.

عضو هیئت مدیره صندوق حمایت از صنایع پیشرفته در پایان تاکید کرد: بهترین دستاورد این کار ملی، گذشته از صرفه جویی مالی، بومی سازی این دانش فنی و توسعه آن با هدف صادرات به کشورهای نیازمند به انرژی خواهد بود.             

انتهای پیام/                                              

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کولر آبی کولر کم مصرف توانمندی شرکت میلیون دلار برچسب انرژی کولرهای آبی راه اندازی صرفه جویی کم مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۳۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از صندوق توسعه ملی، رضا محمدی در خصوص ‏انتقاد وزیر نیرو از عملکرد صندوق توسعه ملی در تأمین مالی نیروگاه‌ها اظهار داشت: صندوق توسعه ملی آمادگی خود را برای تأمین مالی نیروگاه‌ها اعلام کرده ‏است، اما نیروگاه‌ها با توجه به بدهی ۱.۵ میلیارد دلاری به صندوق توسعه ملی، توقع ‏دریافت پول بدون بازگشت را از این صندوق دارند.

وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی از بدو تأسیس تا کنون ۴۶ طرح نیروگاهی را به ‏ارزش بیش از ۴.۶ میلیارد دلار تأمین مالی کرده است، افزود: مشکلاتی در رویه ‏بازپرداخت اقساط صندوق تا به امروز بوده است که بیش از یک و نیم میلیارد دلار از ‏مطالبات صندوق توسعه ملی معوق شد. ‏

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی کشور تصریح کرد: چند دلیل می‌توان برای این موضوع نام برد از جمله اینکه ‏وزارت نیرو به موقع مطالبات نیروگاه‌داران را پرداخت نکرده است. موضوع دوم بحث تأمین ‏ارز به منظور بازپرداخت اقساط نیروگاه‌ها، سومین مورد نیروگاه‌ها با قیمت فعلی امکان ‏بازپرداخت اقساط صندوق را ندارند برای همین خود سرمایه‌گذاران راغب نیستند که در بحث ‏سرمایه‌گذاری در صنعت پیش قدم شوند.

محمدی با اشاره به اینکه که صندوق با این ‏حجم از مطالبات مواجه شده که قطعاً صندوق هم با مدل‌های قدیمی به دنبال تأمین مالی ‏نخواهد بود، افزود: ما پیشنهادات زیادی را به وزارت نیرو اعلام کردیم تا با شیوه‌های جدید ‏بتوانیم نیروگاه‌ها را تأمین مالی کنیم. طبق جلسه‌ای با سندیکای نیروگاه‌های سیکل ترکیبی ‏اعلام شد که با شرایط فعلی، خود سرمایه‌گذاران برای دریافت تسهیلات مراجعه نمی‌کنند تا ‏تأمین مالی شوند. ‏

وی با بیان اینکه مشکلاتی هست که دستگاه‌های متولی باید پاسخگو باشد ولی صندوق توسعه ‏ملی آمادگی کامل برای تأمین مالی نیروگاه‌ها را تا امروز داشته و دارد، یاد آور شد: ‏این امیدواری وجود دارد که مطالبات و حمایت‌ها به صورت جدی دنبال شود. ‏

معاون صندوق توسعه ملی با تأکید بر اینکه که معاون محترم اول رییس جمهور پیگیری جدی در این موضوع ‏داشتند تا مشکل نیروگاه‌ها مرتفع شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه جلسات زیادی در این ‏خصوص تشکیل شده است، اگر دوستان ما در وزارت نیرو همکاری و به قول‌هایی که دادند ‏عمل کنند، مشکل مطالبات نیروگاه‌ها مرتفع خواهد شد؛ البته این مهم مستلزم همکاری دوستان ‏در وزارت نیرو است.

صندوق توسعه ملی ۱۰۰ میلیارد دلار مطالبه دارد

محمدی در خصوص اینکه صندوق توسعه ملی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار مطالبه دارد، تصریح کرد: هر مبلغی ‏که از نیروگاه‌ها وصول شود عیناً صرف تأمین مالی نیروگاه‌های جدید خواهد شد و بحث ۱۰۰ ‏میلیارد دلار مربوط به طلب صندوق از دولت است و به بخش خصوصی ارتباطی ندارد.

وی تأکید کرد: صندوق در سال گذشته ‏رکورد وصول مطالبات را شکاند و بیش از ۲. ۲ میلیارد دلار از مطالبات صندوق وصول شد. در چند سال گذشته حدود ۹ میلیارد دلار از مطالبات صندوق توسعه ملی ‏وصول شد که نشان دهنده این است که صندوق در بخش‌های اقتصادی که تسهیلات به بخش ‏خصوصی مطابق اساسنامه صندوق پرداخت شده است موفق عمل ‏کرده و مطالبات هر چند با کندی، ولی وصول شده است. ‏

معاون صندوق توسعه ملی گفت: بزرگترین مشکل بحث بدهی دولت به صندوق توسعه ملی است که پیشنهاداتی ‏شده و امید است که این موضوع مرتفع شود و دولت بتواند با توجه به پیشنهادات، مصوبات را ‏اخذ کند و بدهی صندوق توسعه ملی را پرداخت کنند. ‏در بخش خصوصی و تسهیلاتی که مطابق اساسنامه داده شده، ‏بزرگترین مشکل در بخش بازپرداخت اقساط نیروگاه‌ها به صندوق توسعه ملی است. ‏

محمدی بیان کرد: در حوزه انرژی‌های نو که گرایش کشور و به ویژه دولت سیزدهم این است که بتواند عقب ‏ماندگی پیش رو در حوزه انرژی را با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر جبران کند؛ از این رو در سال گذشته ‏صندوق توسعه ملی پیش قدم شد و با همکاری خوب سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و انعقاد ‏تفاهم نامه‌ای، صندوق حاضر شد تا ۵ میلیارد دلار در حوزه انرژی‌های ‏نو سرمایه‌گذاری کند. ‏

وی بیان کرد: در حال حاضر نیز به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر برای پرداخت ‏تسهیلات اعلام آمادگی کردیم، اما برطرف کردن برخی از موانع سرمایه‌گذاران در این ‏حوزه وظیفه ساتبا است. ‏

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی در پایان بیان کرد: اگر امسال موانع و ‏مشکلات مرتفع شود حاضریم حداقل ۲.۵ میلیارد دلار در بحث تأمین مالی نیروگاه‌های تجدیدپذیرسرمایه‌گذاری کنیم که همه این موارد مشروط به این است که سرمایه‌گذار و بخش ‏خصوصی از قدمی که برمی‌دارد مطمئن باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طراحی داخلی خودرو؛ بررسی خودروهای سدان، SUV و اسپرت
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • ایجاد یک میلیون ظرفیت تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با ارائه تسهیلات ۸۰۰ میلیاردی
  • سیاستگذار در تله خودساخته
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • تابستان منهای خاموشی
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • نمایش دستاوردهای هسته‌ای بومی ایران در حاشیه کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای